Visie en missie van COBA-Begeleiding

Met een persoonlijke, creatieve aanpak en een zeer divers aanbod biedt COBA een plek voor verschillende mensen die ondersteuning nodig hebben. COBA gaat er van uit dat iedereen kan groeien en zich kan ontwikkelen; ongeacht leeftijd of beperking. Door consequent maatwerk te bieden sluit COBA aan bij veel zorgvragen.

COBA is een plek waar mensen zich welkom en gewaardeerd voelen en waar je terecht kunt om je persoonlijke doelen te bereiken. Er is voor iedereen bij COBA de mogelijkheid om een nuttige en gewaardeerde bijdrage te leveren die goed aansluit bij zijn of haar persoonlijke doelen en talenten.
Zo word je uitgedaagd om het beste in jezelf naar boven te halen, of je nu cliënt of medewerker bent.

Het bieden van een warme, veilige en huiselijke sfeer, waarbinnen een persoonlijke aanpak en kwaliteit van zorg centraal staan, dat is waar de mensen bij COBA zich dagelijks voor inzetten.

Anne-Matthijs Oostendorp

Hallo, ik ben Anne-Matthijs. Ik heb ruim 10 jaar ervaring met het begeleiden en ondersteunen van mensen met een beperking in functies als ambulant begeleider en participatiecoach. Ik heb een HBO-diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) met als creatieve specialisatie Arbeidsmatige Activiteiten en Sport & Spel.

Door de jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren met autisme, ADHD en aanverwante problematiek. Het geeft me veel voldoening om samen met kinderen creatieve projecten aan te pakken.

Robin Meijer

Hallo, ik ben Robin. Ik heb een studie gevolgd in Webdesign en Grafische Vormgeving en heb daarnaast een bedrijf gehad in het verkopen van speelgoed.

Dankzij Anne-Matthijs ben ik enthousiast geworden over het begeleiden van kinderen met een rugzakje. Dit werk doe ik nu al ruim twee jaar met heel veel plezier. Het is een geweldige baan waarbij ik activiteiten bedenk die mij als kind ook blij maakten.

Onze locatie

Alle activiteiten vinden plaats in ons pand op de Velperweg 25 (6824BC) in Arnhem. Dit is onderdeel van een klein bedrijventerrein vlakbij het centrum. We zitten in het oude pand van Cornelissen Installatietechniek, voor sommige mensen is dit een bekende locatie.

Onze locatie is behoorlijk groot en bestaat uit verschillende ruimtes. Zo hebben we een kantoorruimte, een spel- en activiteitenruimte, een leeshoekje, een huiswerkkamer, een buitenplaats, een plek waar je je energie kwijt kan op de bokszak en nog vele veelzijdige ruimtes. Verder zijn we erg trots op onze werkplaats waarin prachtige projecten tot stand komen en op onze ruime keuken waarin creatieve kookactiviteiten plaatsvinden en waar gezellig met zijn allen gegeten wordt.

Samenwerkingen

COBA heeft met de volgende partijen een directe samenwerkingsrelatie: Stichting Vrienden van de Velperweg (SVVDV), Krutwinkel.nl, en ABO-Ondersteuning.

SVVDV

Deze ANBI-stichting is opgericht door het bestuur van COBA en biedt mensen de mogelijkheid om te participeren door middel van vrijwilligerswerk. De vrijwilligers van SSVDV dragen veel bij aan de ondersteunende processen bij COBA zoals het voorbereiden van activiteiten, onderhoudswerkzaamheden en dagelijkse huishoudelijke taken. Door middel van donaties is de stichting in staat vrijwilligers een vergoeding te geven voor hun werkzaamheden. Ook speelt de stichting een belangrijke rol in die visie van COBA om iedereen de mogelijkheid te geven een gewaardeerde bijdrage te leveren.

Via de stichting werken is niet alleen mogelijk voor (ex)cliënten, maar ook voor mensen die nog niet eerder in contact zijn gekomen met COBA. In het bezit zijn van een geldige VOG is wel een vereiste om vrijwilligerswerk te doen bij SVVDV, deze wordt echter vergoed vanuit de stichting zelf. Ook is het beleid van COBA dat de werkzaamheden van vrijwilligers altijd onder toezicht van bekwame en gekwalificeerde professionals gebeuren. SVVDV opereert vanuit de zelfde locatie als COBA, meer informatie is terug te vinden op svvdv.nl.

Krutwinkel

Vanuit de gedachte om je te ontwikkelen tot een werknemer binnen een bedrijf met een productieproces, en om een mogelijke toekomstige drempel tot de arbeidsmarkt te verlagen, is de samenwerking met Krutwinkel tot stand gekomen. Deze kleinschalige onderneming opereert vanuit dezelfde locatie als COBA maar is verder een op zichzelf staand bedrijf. De Krut is een uitvinding van de twee oprichters van dit bedrijf, het is een handgemaakt kussen dat een krat in een kruk verandert, een kratkussen. De samenwerking tussen COBA en Krutwinkel richt zich op een aantal activerend werkplaatsen binnen het productieproces van de kussens. De medewerkers van Krutwinkel hebben veel affiniteit met het bieden van ondersteuning van mensen met een zorgvraag, omdat zij beide een achtergrond hebben in het (speciaal) onderwijs.

Krutwinkel faciliteert het werk, COBA faciliteert de begeleiding. Aangezien Krutwinkel een bedrijf is dat afhankelijk is van de omzet van de verkoop van haar producten komen hier andere processen bij kijken op het gebied van activerend werk dan bij COBA. Het activerend werk binnen Krutwinkel richt zich op de laatste treden van de participatieladder, waarbij er geleerd moet worden een wezenlijke bijdrage te leveren aan een productieproces, omgang met tijdsdruk en targets en leren wat het betekent om een bepaalde loonwaarde te hebben voor een toekomstig werkgever. Voor meer informatie zie krutwinkel.nl.

ABO-Ondersteuning

ABO is een Arnhemse organisatie die zich richt op ambulante begeleiding. Hulpvragen die niet binnen de muren van de locatie van COBA kunnen worden opgevangen, worden vaak doorverwezen naar ABO en vice versa. Het aanbod van ABO richt zich meer op ambulante vragen en het aanbod van COBA meer op begeleiding op eigen locatie. COBA is begonnen als onderdeel van ABO maar opereert sinds januari 2018 zelfstandig onder haar eigen naam op haar eigen locatie. Er is echter nog wel sprake van een nauwe samenwerking. Deze samenwerking richt zich vooral op het doorverwijzen van cliënten en het gezamenlijk gebruik maken van scholings- en trainingsmogelijkheden ter professionalisering van het personeelsbestand van beide organisaties. Een aanzienlijk deel van de huidige cliënten zijn nog uit de periode dat COBA onderdeel was van ABO. Voor meer informatie zie abo-ondersteuning.nl.

COBA en ABO opereren zelfstandig en volgens hun eigen visie, missie en kwaliteitshandboek.