Visie en missie van COBA-Begeleiding

Welkom bij COBA-Begeleiding, dé plek waar kinderen en jongeren met speciale behoeften een veilige omgeving vinden om te groeien en zichzelf te zijn. Onze individuele begeleiding wordt volledig afgestemd op de behoeften van elke deelnemer, in nauw overleg met ouders en andere begeleiders. Onze visie is dat realistische, meetbare en haalbare doelen de basis vormen voor groei, en dat betrokkenheid van alle partijen essentieel is voor het behalen van ontwikkeldoelen.

Ons team bestaat uit professionele begeleiders met diverse expertises die aansluiten op de behoeften van onze deelnemers. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een belevingswereld, koken, of het organiseren van sportactiviteiten, wij staan klaar om deelnemers te helpen groeien. Ons uiteindelijke doel is om deelnemers voor te bereiden op een zo zelfstandig mogelijk leven, en daarbij verdelen we grote persoonlijke doelen op in kleine haalbare stappen. Voor iedere deelnemer stellen we een persoonlijk ontwikkelplan op, waarin de doelen, subdoelen en bijbehorende aanpak duidelijk worden beschreven.

Bij COBA-Begeleiding geloven we dat plezier een essentieel onderdeel is van groei. Daarom is onze persoonlijke begeleiding gericht op het samen uitvoeren van creatieve activiteiten, zoals bordspellen, creatief denken, samenwerken en communiceren. Elk traject is maatwerk, dit is iets wat we kunnen bieden omdat we beschikken over verschillende ruimtes die zijn ingericht op specifieke behoeften, zoals bijvoorbeeld een werkplaats, kookplaats, bewegingsruimte, muziekruimte, 3D print ruimte, knutselplek, spelletjesruimte, etc.

Onze begeleiders worden zorgvuldig geselecteerd op basis van ervaring, kwalificaties en passie voor de activiteiten die we aanbieden. Over de jaren heen hebben we een hecht en ervaren team opgebouwd, waar we erg trots op zijn. Ongeacht wat je doelen zijn, bij COBA hebben we de mensen, middelen en ervaring om je te helpen groeien.

Anne-Matthijs Oostendorp

Anne-Matthijs Oostendorp is een ervaren zorgprofessional met een passie voor het helpen van mensen. Met zijn decenia's aan ervaring in de zorgsector, heeft Anne-Matthijs bij verschillende zorginstellingen in binnen- en buitenland gewerkt voordat hij medeoprichter werd van COBA. Zijn visie op het werken aan doelen terwijl je plezier hebt, heeft geleid tot de oprichting van de werkplaats, een uniek concept dat al voor de oprichting van COBA door hem was bedacht en uitgewerkt.

Tegenwoordig is Anne-Matthijs nog steeds regelmatig op de werkvloer te vinden in de rol van begeleider. Maar als hoofdtaak richt hij zich op het waarborgen van de kwaliteit in de zorg binnen COBA. Zo is hij onder andere als coördinator actief betrokken bij het observeren en aansturen van het zorgteam, en neemt hij deel aan ieder zorgoverleg om de aanpak van de uitdagende casussen te bespreken. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de visie en missie van COBA, en bewaakt hij de integriteit van de organisatie.

Met zijn toewijding en expertise draagt Anne-Matthijs bij aan de voortdurende groei en verbetering van COBA, en zet hij zich elke dag in voor de beste zorg voor iedere cliënt.

Robin Meijer

Elke organisatie heeft een Robin nodig. Robin is een ervaren ondernemer met een uitgebreid netwerk en een ongeëvenaarde vastberadenheid. Wat er ook nodig is, Robin staat altijd klaar met een oplossing of een helpende hand. Of het nu gaat om het opstellen van protocollen, het schrijven van handleidingen of het maken van een gedetailleerde personeelsplanning, Robin draait zijn hand er niet voor om.

Als ervaren ondernemer is Robin gewend om moeilijke beslissingen te nemen en lastige knopen door te hakken. Maar bovenal is hij altijd vrolijk en vol energie, waardoor hij een waardevolle toevoeging is voor de organisatie.

Samen met zijn compagnon Anne-Matthijs vormt Robin een onverslaanbaar team. Hoewel hun persoonlijkheden en vaardigheden verschillen, vullen ze elkaar perfect aan en zorgen ze voor een compleet en gebalanceerd leiderschap.

Onze locatie

Alle activiteiten vinden plaats in ons pand op de Velperweg 25 (6824BC) in Arnhem. Dit is onderdeel van een klein bedrijventerrein vlakbij het centrum. We zitten in het oude pand van Cornelissen Installatietechniek, voor sommige mensen is dit een bekende locatie.

Onze locatie is behoorlijk groot en bestaat uit verschillende ruimtes. Zo hebben we een kantoorruimte, een spel- en activiteitenruimte, een leeshoekje, een huiswerkkamer, een buitenplaats, een plek waar je je energie kwijt kan op de bokszak en nog vele veelzijdige ruimtes. Verder zijn we erg trots op onze werkplaats waarin prachtige projecten tot stand komen en op onze ruime keuken waarin creatieve kookactiviteiten plaatsvinden en waar gezellig met zijn allen gegeten wordt.

Samenwerkingen

COBA heeft met de volgende partijen een directe samenwerkingsrelatie: Stichting Vrienden van de Velperweg (SVVDV), Krutwinkel.nl, en ABO-Ondersteuning.

SVVDV

Deze ANBI-stichting is opgericht door het bestuur van COBA en biedt mensen de mogelijkheid om te participeren door middel van vrijwilligerswerk. De vrijwilligers van SSVDV dragen veel bij aan de ondersteunende processen bij COBA zoals het voorbereiden van activiteiten, onderhoudswerkzaamheden en dagelijkse huishoudelijke taken. Door middel van donaties is de stichting in staat vrijwilligers een vergoeding te geven voor hun werkzaamheden. Ook speelt de stichting een belangrijke rol in die visie van COBA om iedereen de mogelijkheid te geven een gewaardeerde bijdrage te leveren.

Via de stichting werken is niet alleen mogelijk voor (ex)cliënten, maar ook voor mensen die nog niet eerder in contact zijn gekomen met COBA. In het bezit zijn van een geldige VOG is wel een vereiste om vrijwilligerswerk te doen bij SVVDV, deze wordt echter vergoed vanuit de stichting zelf. Ook is het beleid van COBA dat de werkzaamheden van vrijwilligers altijd onder toezicht van bekwame en gekwalificeerde professionals gebeuren. SVVDV opereert vanuit de zelfde locatie als COBA, meer informatie is terug te vinden op svvdv.nl.