Ons aanbod

Curabitur sed iaculis dolor, non congue ligula. Maecenas imperdiet ante eget hendrerit posuere. Nunc urna libero, congue porta nibh a, semper feugiat sem. Sed auctor dui eleifend, scelerisque eros ut, pellentesque nibh.

Ambulante begeleiding

Bij ons kunnen jongeren meteen beperking terecht voor begeleiding bij verschillende hulpvragen. Wij begeleiden uw kind graag bij specifieke doelen en stellen samen met uw kind een behandelplan op. Met passende persoonlijke begeleiders helpen we uw kind zijn of haar doelen te behalen.

Projecten maken in De Werkplaats

In onze werkplaats bieden wij de mogelijkheid om eigen creatieve ideeën vorm te geven. We zorgen voor een gestructureerd traject: van ruwe schetsen naar bouwtekeningen en van materialen verzamelen tot de afwerking van de details. Dit gebeurt allemaal onder begeleiding van één van onze praktische specialisten.

Zaterdag activiteitendag

Zaterdag organiseren wij activiteiten die vooral gericht zijn op kinderen tussen de 6 en 12. Er is altijd een hoofdactiviteit gekoppeld aan een bepaald thema. Zo hebben wij bijvoorbeeld een oud-Hollandse spelletjes dag georganiseerd, een speurtocht, maar ook creatieve activiteiten zoals zelf kaarsen maken en maskers maken. Van 11:00 tot 16:00 kan uw kind bij ons terecht. Wij zorgen ervoor dat hij of zij zich die middag goed vermaakt.

Zondag spelletjes- en projectdag

Zondag zijn onze deuren open van 13:00 tot 20:00 en zijn de activiteiten gericht op jongeren tussen de 13 en 25. Deze dag is altijd spelletjes dag bij ons en is het mogelijk om onder begeleiding aan een creatief project in onze werkplaats te werken. Ook maken we samen de maaltijden voor deze dag. Uw kind kan binnen het genoemde tijdsbestek komen wanneer het uitkomt, er zijn geen vaste tijden dat uw kind aanwezig moet zijn. Er is gedurende de dag veel vrijheid en begeleiding.

Studie vaardigheden ontwikkelen

Soms is het lastig de motivatie te vinden om zelf thuis met huis werkopgaven aan de slag te gaan. Een begeleider biedt hulp hierbij en zorgt ervoor dat er aandacht is voor de dingen die lastig te begrijpen zijn. Zo komt het huiswerk af en loopt uw kind geen achterstand op.

Sport en gezond eten

Sommige jongeren hebben overgewicht of zitten tegen overgewicht aan. Het kan daardoor meer moeite kosten om te bewegen en te sporten en het kan ook zorgen voor onzekerheid. Graag pakken wij dit aan door uw kind met behulp van een voedings- en bewegingscoach in beweging te brengen. Met een op maat gemaakt programma voor iedere deelnemer werken we aan een gezondere toekomst voor uw kind. Dit draagt ook bij aan een beter zelfbeeld en lekker in je vel zitten.

Zelfredzaamheidscursus

Onze zelfredzaamheidscursus helpt jongeren alle vaardigheden te leren die nodig zijn voor als hij of zij op zichzelf gaat wonen. We besteden onder meer aandacht aan schoonmaken, boodschappen doen en het koken van een gezonde maaltijd. Ook is er aandacht voor budgetteren en het regelen van administratieve zaken.

Theater

Onze dramatherapeut biedt theaterlessen en trainingen met specifieke thema’s aan. Hiermee kan uw kind de basis van het toneelspelen leren. Door het leren spelen van verschillende rollen, leer je je in te leven in een ander. Ook helpen de lessen bij concentratie, zelfvertrouwen en bij het uiten van jezelf. Plezier in het spel staat natuurlijk voorop.

Arbeidsparticipatie

Wij helpen jongeren die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben graag om die afstand te verkleinen. Wij werken hierin samen met Krut, een bedrijf dat van een krat met een simpele aanpassing een kruk maakt. Door mee te werken aan de productie hiervan, neem je deel aan de arbeidsmarkt. Dit helpt ook om het zelfbeeld te verbeteren en structuur in het dagelijks leven op te bouwen.

Heeft u vragen of wilt u weten wat er nog meer mogelijk is? Neem dan contact met ons op

Contact